• Hungary
  • Hungary
  • Hungary
  • Hungary
  • Hungary

Üdvözöljük Kőszegen!

Városnézés
Hírek
Szállás
Étterem

Több nyomon a városban: sétaútvonalak Kőszegen

Éppen a városban sétál, és okostelefonjáról látogatta meg honlapunkat? Segítünk felfedezni Kőszeget! Összeállítottunk sétaútvonalakat, melyek különböző tematika szerint végigvezetik Kőszeg látványosságain, bemutatják érdekességeit.

Séta Kőszeg XVI. századi védművei mentén
Séta a kiemelt egyházi értékekhez
Egykori és mai igazgatási épületek felfedezése
Séta az irodalmi emlékhelyekre
Séta az „Iskolavárosban”
Séta az egykori és mai tradicionális vendéglátóhelyekhez
Híres kőszegiek felfedezése
Mesélő házak Kőszegen
Kőszegről az Óház kilátóhoz - autómentesen

Hírek

A legfrissebb hírek Kőszegről.

Író-olvasó találkozó
Író-olvasó találkozó
2018. Április 27. 2018. május 12-én, szombaton, 14 órakor a Jurisics-várban (KÖSZHÁZ) lesz Bíró Szabolcs író könyvturnéjának kőszegi állomása. Tavaly novemberben jelent meg az ANJOUK sorozatának IV. kötete, Szent György testvérei címmel. Május végére várható a folytatás, az Ötvenezer lándzsa (Anjouk V.), mely az 1328-as időszaktól veszi fel a történet szálát. Ez az időszak Kőszeg szempontjából is meghatározó jelentőségű, hiszen ebben az esztendőben kap királyi városi elismerést városunk.
PANNON TERMÉSZETI ÉLMÉNYNAPOK – ÁPRILIS 27-29.
2018. Április 26. BICAJTÚRA A LÉKAI DENEVÉRKIÁLLÍTÁSRA NAPPAL, KECSKEFEJŐ GYALOGTÚRA ÉJSZAKA… - április 28-án szombaton két különleges túrára is várják a vállalkozó szelleműeket!
Szemtől szemben a baglyokkal
Szemtől szemben a baglyokkal
2018. Április 26. 2018. április 28-án a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban.
Mekkorát ugrik egy kis tigris?
Mekkorát ugrik egy kis tigris?
2018. Április 26. A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) a Pannon Egyetemmel közös Tudomány a kocsmában sorozatának fenti című előadása lesz a Tóth Pincészetben 2018. május 7-én, hétfőn, 18.00 órakor. Előadó: Magasházi Anikó (közgazdász, kutató FTI-iASK).
Ülésezik a Képviselő- testület
2018. Április 26. Képviselő-testületi ülés lesz április 26-án, csütörtökön 9 órakor a Városháza üléstermében. Szó lesz többek között a Kőszegi Szociális Gondozási Központ 2017. évi szakmai munkájáról, valamint a gyermekvédelmi feladatok teljesítéséről, és megvitatják a képviselők az Írottkő Natúrparkért Egyesület elmúlt évi beszámolóját is. A 12 napirend pont között szerepel a Kőszegi Városi Múzeum igazgatói posztjára kiírt pályázat elbírálása, valamint a Béri Balog Ádám Általános Iskola és a Budaker Gusztáv Zeneiskola intézményvezetői pályázatának véleményezése. Fejlesztési pályázatok előkészítéséről is tárgyal a testület: a Kőszegi Futball Club ingatlanfejlesztési pályázati szándéka és a Belügyminisztérium útfelújítási pályázatára benyújtandó városi pályázat is napirendre kerül.
Anyák-napi ajándék készítő foglalkozás
Anyák-napi ajándék készítő foglalkozás
2018. Április 25. 2018. április 30-án és május 1-én lesznek Anyák-napi foglalkozások a Jurisics várban 11-13 óra között!
Miénk itt a rét!
Miénk itt a rét!
2018. Április 25. Május 11-12-én játékok, feladatok, kalandok várnak a Madarak és Fák napja alkalmából a kőszegi Alsó-réten. Kisvonattal is érkezhetünk Vas Megye legnagyobb természetvédelmi ünnepére!
CSÁBÍT A MÁJUS!
CSÁBÍT A MÁJUS!
2018. Április 25. Április 27. és május 26. között 7 különleges programcsomaggal CSÁBÍT A MÁJUS! kalandra, kirándulásra – erdőre, rétre és a hegyre is …
Természeti élménynapok, Miénk itt a rét!, különleges kirándulások és túrák, attrakciók a kőszegi madárkertben… – megannyi program vár!
Angol nyelvű drámafesztivál Kőszegen
2018. Április 25. Az ELTE Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Centrum kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a hagyományos, regionális angol nyelvű Drámafesztivál 2018. április 27-én, pénteken, 14.00 órától a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium dísztermében.
Édes meglepetés anyák napjára!
Édes meglepetés anyák napjára!
2018. Április 25. Az Arany Egyszarvú Patikában 2018. május 3-án 9 és 15 óra között lesz foglalkozás, mely során a múzeum gyűjteményéből kiemelt műtárgyakat szemlélhetnek, végül ínycsiklandozó meglepetést készítenek.